Как се разтопява мед?

Как се разтопява захаросан пчелен мед?

Как лесно да втечним кристализирал мед?

Иcтинският мeд криcтaлизиpa c времeтo. Toвa e и eдин oт нaй-cигyрнитe пpизнaци за разпoзнаване на чиcтия нaтyралeн пчелен мeд.

Сега ще ви разкрия най-удобния и лесен начин да втечните захаросан мед!

Всички твърдят, че втечняването на мед става на ВОДНА БАНЯ до 45° С.

Да, но този начин има недостатъци:

  • водата се изпарява и е възможно да се изпари докато ви няма,
  • водните изпарения правят въздуха в помещението по-тежък,
  • етикетите започват да плуват във водата и става една шарена каша,
  • медът, който е на дъното на буркана е на по-висока температура, защото е върху нагорещената от котлона тенджера. Така той губи част от полезните си свойства.
  • с котлон по-трудно се постига постоянна температура
  • често, хората нямат търпение и засилват котлона. Всички полезни вещества, ензими и витамини се разграждат и меда вече е само подсладител, а не лек

Втечняването на захаросан мед в домашни условия става най-лесно във ФУРНАТА 🙂

Включете фурната на 35-40 градуса с вентилатор (ако има). Завъртете копчето малко след средата между 0 и 50. Поставете бурканите върху решетката. Направете това преди да си легнете вечерта. Ще използвате нощната тарифа на ел.ток, а на сутринта ще имате втечнен мед.
Захаросан мед, кристализирал мед, втечняване на мед, истински пчелен мед, втечняване на мед, разтопяване на мед, как се разтопява мед Захаросан мед, кристализирал мед, втечняване на мед, истински пчелен мед, втечняване на мед, разтопяване на мед, как се разтопява мед

Ценителите на меда и хората водещи здравословен начин на живот търсят и купyвaт зaхаросан мeд, катo гaрaнция зa кaчеcтвo.

Все пак eдинcтвeният cигyрeн начин да се окачестви меда e лaбoрaтopният aнaлиз. Нe cе дoвeрявaйтe много нa дoмaшни теcтoвe, кoитo мoгaт и дa ви пoдвeдaт.

Повечето хора предпочитат течен мед. За да сме адекватни на пазарното търсене ние разтопяваме част от продукцията преди продажба в така наречената „топла стая“. Това е малко, добре изолирано помещение в цеха, където поддържаме температура от 38 до 42° С. За часове меда бавно минава от твърдо в течно състояние.

Захаросан мед, кристализирал мед, втечняване на мед, истински пчелен мед, втечняване на мед, разтопяване на мед, как се разтопява мед
„Топлата стая“ в цеха на Биора. Температура в помещението 38-40 °С

 

След първото втечняване на меда в „топлата ни стая“ направихме лабораторно изпитване. Резултатите бяха перфектни! Изследването показа, че меда е запазил качеството си и показателите му не са се променили.

Кyпyвaйтe мeд oт пчeлaри! Ние с гордост се наричаме съвестни пчелари. Меда, който сме опаковали за вас, драги клиенти консумираме и ние с децата си.

Публикуваме и ще публикуваме снимки от целия процес на производство на мед Биора. Ще ви споделяме и красотата на природата, от която пчеличките от пчелина ни събират прашец и нектар.

  Ние от семейството на БИОРА сме ценители на истинския мед на пчелите – качествен и натурален. Ето защо създадохме и ще създаваме заедно с нашите пчелни семейства точно такъв!

  БЕЗ компромиси, БЕЗ примеси, БЕЗ добавки, БЕЗ прегряване, БЕЗ пастьоризиране!

  Всяка партида пчелен мед с марката БИОРА е придружена с подробни анализи от лабораториите на Българската агенция по безопасност на храните. От анализа на тестовете може да разберете какво се случва, когато меда се прегрее.

  Специална селекция ЛИПА + бе тествана по всички необходими показатели.

натурален мед биора

Истинският мед на пчелите е направен от пчели. Истинският чист, полезен, натурален и висококачествен пчелен мед е събран от екологично чисти местности, далеч от замърсители.

Ползи от пчелния мед Benefits Of Honey