НАТУРАЛЕН МЕД БИОРА

Истинският мед на пчелите!

Истинският мед на пчелите е направен от пчели 🙂 Пчелите пренасят събрания и обогатен с ензими сладък нектар в медовото си стомахче до кошера. Там го предават на една или няколко кошерни пчели приемачки. Те го преместват многократно от медовото си стомахче към хоботчето и по този начин изпаряват водата от нектара.

Пчелният мед е забележителна комбинация от прости захари, вода, микроелементи, витамини, ензими, етерични вещества и органични киселини.

Уставновено е, че меда приема и съхранява хранителните и лечебни свойства на билките, от които пчелите са събирали нектара. В пчелният мед се съдържат над 180 отделни полезни вещества. Още от древността е познат и утвърден благодарение на своите вкусови, хранителни и лечебни свойства.

Натурален мед от производител - пчелна ферма Биора От къде е събран меда на пчеличките от пчелин Биора?  

Колко е красива природата в Природен Парк Русенски Лом?

Пчелина на Биора е разположен в екологично чист район, природата тук е много благодатна и всеки месец ни радва с нови красоти.

По данни на МЗХ на територията на Природен парк РУСЕНСКИ ЛОМ са разпространени над 700 вида висши растения. 325 вида от тях са лечебни съгласно хорологичния атлас на лечебните растения в България.

Е, разбира се не всички от тях се посещават от нашите пчелички 😉

Пчелина ни е едно приказно местенце…Песни на птички, сладко жужене, ухание на билки и много, много чист въздух.

Нека ви направим съпричастни към нашата работа, показваме ви красотата на района, където пчелите ни събират нектар и прашец.

Пролет в горите от Защитена Зона Ломовете в Природен Парк Русенски лом.

11 март в пчелна ферма Биора. Природата се пробужда 🙂

18 март в пчелна ферма Биора. Гората до Пчелин Биора вече е прелестна. Тревичките и цветята са успели да пробият дебелия горски килим от паднали есенни цветя. Леска, дрян, минзухари, синчец, теменужки, великденче, глухарче, пролетно секирче и други прелести радват нас и пчеличките.

25 март в пчелна ферма Биора. Само за седмица природата около Пчелин Биора е променена, цъфнаха първите плодни дръвчета и няколко различни цветенца. В гората килимчето е ново и великолепно:)

01 април в пчелна ферма Биора. Прелест в пролетни цветове. Нектар и прашец дарява гората на нашите пчелички, а те се трудят неуморно…както и ние 😉

15 април в пчелна ферма Биора. Природата е великолепна! Носи се аромат на люляци, продължават да цъфтят плодни дръвчета и храсти, великденче, омайниче, мъртва коприва, горски ягодки, глухарчета, секирчета и други красотички от Природен Парк Русенски Лом

29 април в пчелна ферма Биора. Природата е преобразена отново! Ливадите са изпълнени с цъфнали горски ягодки. Мъждрян, глог и шипки издават жужливи мелодии 🙂 Пчелите се трудят неуморно. Ние им разширихме къщичките им, а те ни помогнаха да заснемем фотосесия с тяхния вкусен мед 🙂 

13 май в пчелна ферма Биора. Красива бяла акация изпълва въздуха с приятен аромат. Пчеличките летят бързо и устремено. Кошерите им са вече тесни, затова се погрижихме за техния комфорт като им сложихме още магазини и рамки. 

21 май в пчелна ферма Биора. Пътят към Биора минава през горите на Защитена Зона Ломовете. След дъжд можем да стигнем до пчеличките само пеша😄 Газим в калта и се любувахме на прекрасните гледки и аромати. Песни на птички и сладко жужене на работливи пчелички изпълваха въздуха. Красота от горите на Природен Парк Русенски Лом…

10 юни в пчелна ферма Биора. Какво чудо е природата! Изминаха 20 дни от последните ни снимки и природата е напълно променена… Извадихме нашата специална селекция АКАЦИЯ. Пчеличките събират нектар и прашец от най-различни цветя и билки в очакване на лековитите ЛИПИ от горите на Защитена Зона Ломовете в Природен Парк Русенски Лом.
Лято е! Меда е перфектен за летни Меденади и Лимонади – едни от най-полезните течности, които може да си дарите на тялото през лятото.

20 юни -20 юли в пчелна ферма Биора. Извадихме нашият липов мед и се любуваме на полята и ливадите, от които пчеличките ни ще съберат последния мед. Красота, вкус на кайсии и ухание на резене се носи над местността. Лечебната медоносна билка камшик обагря в слънчев цвят ливадите до пчелина от юни до август и е в състава на нашият мед.

Октомври и ноември в пчелна ферма Биора.

Декември за пчелна ферма Биора.
От 2017 до наши дни освен до българските ценители на истински пчелен мед, меда на Биора достигна и до ценители в Норвегия, Австрия, Англия, Дубай и Германия. По поръчка на нашите партньори опаковахме красиви буркани с етикети на норвежки, австрийски, английски и немски.

Истинският мед на пчелите е направен от пчели. Истинският чист, полезен, натурален и висококачествен пчелен мед е събран от екологично чисти местности, далеч от замърсители.

натурален мед пчелин биора

Разберете повече за селекцията ни

Всички партиди мед се тестват в Централна лаборатория по ветеринарно-санитарен контрол в София.  Протоколите от лабораторните изпитвания безспорно доказват, че нашия мед е с много високо качество и показателите за качество са много над стандартите по БДС.

натурален мед биора Разгледайте резултатите от лабораторните анализи на меда.