Липов мед – 720г, 4 бр., РЕКОЛТА 2022

44.00лв.

Изчерпан

Описание

ЛИПОВ МЕД

Буркан 720 г – 4 буркана в кашонче

Получавате първокачествен мед директно от пчелина

Тази година меда намалява много, много бързо! Поръчайте си вашата храна за здраве още сега
Меда е с отлични показатели в лабораторните анализи.

Нашият мед не е просто вкусна храна, а лек! Купете си пресен мед сега и го приберете за есента и зимата, когато липовия мед е най-необходим.
Припомняме, че меда ни свършва още през август-септември <3

Липовият мед е един от най-ценните видове. Както и липовия цвят, той съдържа ефирни масла, а техния състав има и фарнезол, който придава характерния аромат. Действието на фарнезола е успокоително върху нервната система и антисептично, което определя и лекарствената сила на липовия мед. Той е успокояващо средство, което помага при кашлица и безсъние, успешно лекува бронхит и е отлично антисептично средство. Има леко слабително действие. Добро средство за укрепване на сърцето е. Използва се още при възпаления на стомашно-чревния тракт, при бъбречни и жлъчни заболявания.
Биологичната ценност и полезните свойства на меда се определят от наличието на незаменими аминокиселини. Това са аргинин, хистидин, левцин, лизин и други. Аргининът участва в протеиновия обмен, лизинът допринася за растежа. Аминокиселините са необходими за нормалната работа на нервната система.
Липовият мед съдържа каротин, витамини К, Е и от група В, много полезни микроелементи и биологично активни вещества.

Изключително полезен – ИСТИНСКИ МЕД НА ПЧЕЛИТЕ!

Медовете на Биора са доказано висококачествени и натурални. Те носят лечебни свойства на богатството от растенията в местностите на Защитена Зона Ломовете.
По данни на МЗХ на територията на парка са разпространени над 700 вида висши растения. 325 вида от тях са лечебни съгласно хорологичния атлас на лечебните растения в България. Е не всички са посетени от нашите пчелички, разбира се 😉

БЕЗ примеси, БЕЗ добавки, БЕЗ прегряване. Меда е студено филтриран и не е нагряван на нито един етап от пакетирането.

За здраве, сила, енергия, тонус и настроениеBIORA-БИОРА препоръчва:
Забъркайте си Medenada 🙂


Предлагаме пчелен мед, лавандулово етерично масло и лавандулова вода с опаковки и етикет по поръчка