Липов мед – 720г, 10 бр, РЕКОЛТА 2023

120.00лв.

Изчерпан

Описание

ЛИПОВ МЕД РЕКОЛТА 2023

Буркан 720 г – 10 буркана в кашонче

Получавате първокачествен мед директно от пчелина

Тази година меда намалява много, много бързо! Поръчайте си вашата храна за здраве още сега
Меда е с отлични показатели в лабораторните анализи.
Напишете ни съобщение или се обадете 0882962644

Нашият мед не е просто вкусна храна, а лек! Купете си пресен мед сега и го приберете за есента и зимата, когато липовия мед е най-необходим.
Припомняме, че меда ни свършва още през август-септември <3

ЛЛиповият мед е един от най-ценните видове. Липовия цвят и липовият мед съдържат ефирни масла, а в техния състав има и фарнезол, който придава характерния аромат. Успокоителното и антисептичното действие на фарнезола придават лековитата сила на липовия мед. Липовият мед е успокояващо средство при кашлица и безсъние, успешно облекчава бронхит, има антисептични свойства. Използва се още при възпаления на стомашно-чревния тракт, при бъбречни и жлъчни заболявания.
Биологичната ценност и полезните свойства на меда се определят от наличието на незаменими аминокиселини. Това са аргинин, хистидин, левцин, лизин и други. Аргининът участва в протеиновия обмен, лизинът допринася за растежа. Аминокиселините са необходими за нормалното функциониране на нервната система.
Липовият мед съдържа каротин, витамини К, Е и от група В, много полезни микроелементи и биологично активни вещества.

Изключително полезен – ИСТИНСКИ МЕД НА ПЧЕЛИТЕ!

Медовете на Биора са доказано висококачествени и натурални. Те носят лечебни свойства на богатството от растенията в местностите на Защитена Зона Ломовете.
По данни на МЗХ на територията на парка са разпространени над 700 вида висши растения. 325 вида от тях са лечебни съгласно хорологичния атлас на лечебните растения в България. Е не всички са посетени от нашите пчелички, разбира се 😉

БЕЗ примеси, БЕЗ добавки, БЕЗ прегряване. Меда е студено филтриран и не е нагряван на нито един етап от пакетирането.

За здраве, сила, енергия, тонус и настроениеBIORA-БИОРА препоръчва:
Забъркайте си Medenada 🙂