Пролетен многоцветен мед с рапица (канола), шипки, глог – 720г, 10бр

79.00лв.

За контакт:
0882962644
office@biora.bg
www.facebook.com/Biora.bg

Изчерпан

Описание

Кашонче с 10 буркана пчелен мед с 720 г чисто тегло в кристализирало състояние.

Богат, вкусен, ароматен и изключително полезен – ИСТИНСКИ МЕД НА ПЧЕЛИТЕ!

Медовете на Биора са доказано висококачествени и натурални. Те носят полезните и лечебни свойства на богатството от растенията в местностите на Защитена Зона Ломовете и Природен Парк Русенски Лом.
По данни на МЗХ на територията на парка са разпространени над 700 вида висши растения. 325 вида от тях са лечебни съгласно хорологичния атлас на лечебните растения в България. Е не всички са посетени от нашите пчелички, разбира се 😉

БЕЗ примеси, БЕЗ добавки, БЕЗ прегряване

В първата партида от пчелин Биора има високо съдържание на рапица. За първа години опитваме този мед и сме възхитени! Уникален сладък вкус, напомнящ неутралния вкус на акациев мед. Кристализиралато му състояние го направи лесен за ползване и любим на децата ни – ближе се от лъжичката, не тече и не капе 🙂

Рапичния мед е един от най подходящите видове мед за деца, защото не предизвиква алергични реакции и съдържа витамин А.

Медът от рапица може да се използва като заместител на захарта. Добавен в кафе, чай, фреш, той не променя вкуса на напитката.

Този мед се отличава с по-висока антимикробна активност от другите видове мед, която се доближава до известния със своите антимикробни качества манов мед.

Европейските пчелари наричат меда от рапица ЖИВ МЕД, заради многото му лечебни свойства.

Медът традиционно се използва за лечение на сърдечно – съдови заболявания. Разтворен в мляко, той облекчава и лекува възпалено на гърло.

Медът от рапица и глог има високо съдържание на глюкоза, повече от 51%, която подпомага умствената дейност. Той е отличен енергетик. Помага при физически и умствени натоварвания, слабост и световъртеж, подобрява психичното състояние.

Бързо се абсорбира от червата и има способността да отстранява тежките метали от организма.

Този мед има положителен ефект върху черния дроб и жлъчните пътища, когато се приема размит в топла вода.

Както всички видове мед, помага за регенериране на кожата и може да се използва при изгаряния и да се влага в козметични кремове, мехлеми, маски за коса.

Високото съдържание на бор възстановява костната тъкан и помага на щитовидната жлеза.

Лесноусвоимите поливитамини и минерали в състава действат общоукрепващо, повишават съпротивителните сили на организма към инфекции, ускоряват оздравителните процеси при простудни, респираторно-вирусни заболявания и ангини.

Домашни маски, изготвени на такава медена основа, действат благоприятно върху косата. Те я подхранват, овлажняват, стимулират растежа й и я правят гладка и здрава. Ефективността нараства, ако успоредно с козметичните средства, медът се и консумира J

Съдържащите се в в този мед аминокиселини, минерали и витамини предотвратяват преждевременното стареене, нарушенията свързани с обмяната на веществата, подтискат развитието на дерматити, атеросклероза, мускулни заболявания, както и различни нарушения на репродуктивните и други функции на тялото.

За здраве, сила, енергия, тонус и настроениеBIORA-БИОРА препоръчва:
Забъркайте си Medenada 🙂

Допълнителна информация

Тегло10 гр